Care sunt tipurile de ceai verde despre care trebuie să știi?

tipuri de ceai verde

Ceașca ta de ceai preferată este obligată să transmită o serie de povești în sine. Încă de la origine, până în prezent, povestea ceaiului merită să fie cunoscută de toți. Dintre numeroasele tipuri de ceai, ceaiul verde are cea mai extinsă istorie și varietate în arome și parfum.

Tipuri de ceai verde

Există aproximativ 20 de tipuri diferite de ceai verde, iar meritul revine condițiilor de mediu în care crește și proceselor mecanice utilizate pentru uscarea frunzelor.

Iată diferite tipuri de ceai verde pe care trebuie să le cunoașteți, astfel încât să poți alege pe cel mai bun pentru o ocazie sau pentru dorința de a experimenta:

Sencha

Dacă ți se oferă o ceașcă de ceai verde la locul tău obișnuit de întâlnire, este posibil să ți se ofere sencha. Acest ceai verde popular este făcut prin prepararea frunzelor întregi de ceai verde procesate în apă fierbinte.

Aromele care separă sencha de restul sunt o dulceață blândă și o ușoară astringență. Sencha este bogat în vitamina C și este perfect pentru a face față răcelii comune în timpul iernii.

Matcha

Pentru matcha se folosesc doar frunze de cea mai bună calitate, care sunt uscate și măcinate într-o pulbere fină. Matcha de calitate are o nuanță luminoasă de verde. Această pulbere verde strălucitoare, atunci când este amestecată cu apă fierbinte, oferă cantități foarte mari de nutrienți naturali și ajută la întinerirea și însănătoșirea pielii și la curățarea corpului.

Shincha

Caracteristica cheie a ceaiului Shincha este aroma revigorantă și stimulatoare a frunzelor. Este mai puțin amar și astringent și se presupune că are un conținut mai mare de aminoacizi, care îi conferă aromă și dulceață.

Bancha

Bancha este mai puțin parfumat și mai amar, este pur și simplu ceaiul potrivit de băut după ce ai consumat o masă consistentă. Gustul puțin amar este atribuit nivelurilor ridicate de fluor, făcându-l un remediu eficient pentru tratarea cariilor dentare și a respirației urât mirositoare. Frunzele Bancha au o textură aspră și includ o parte din tulpina superioară.

Gyokuro

Gyokuro este ceaiul verde de cea mai bună calitate. Are o aromă dulce și blândă datorită nivelului ridicat de aminoacizi. Gyokuro conține multă clorofilă și cofeină. Cofeina stimulează sistemul nervos, iar clorofila ajută la creșterea țesuturilor.

Kukicha

Kukicha constă din tulpini și resturile de la producția altor tipuri de ceai verde. Gustul proaspăt și parfumul ușor te vor face cu siguranță să te simți împrospătat. Kukicha este cunoscut și sub numele de ceai de crenguță și are o culoare mai degrabă galbenă sau maro.

Tencha

Frunzele de tencha conțin un nivel ridicat de vitamine, minerale și nutrienți. Acestea sunt grozave pentru creșterea energiei și pentru stimularea metabolismului. Acest ceai verde este bogat în cofeină naturală și ajută la trezirea și întinerirea organismului.

Konacha

Konacha conține muguri de ceai, bucăți mici de frunze și praf de ceai rămas de la prelucrarea mecanică a altor soiuri de ceai verde. Are un preț rezonabil și beneficiile pentru sănătate nu sunt prea mari.

Funmatsucha

Funmatsucha este popular pentru prețul său accesibil și gustul amar. Are probabil mai mulți antioxidanți decât restul ceaiurilor verzi. Funmatsucha este excelent pentru a vindeca durerile de cap și răceala.

Fukamushicha

Frunzele de Fukamushicha sunt mai ofilite în textură și oferă ceaiului o culoare închisă. Gustul rămâne dulce și moderat, cu un parfum bogat. Fukamushicha are efecte calmante asupra stomacului și poate fi consumat în cantități mai mari.

Tipuri de arome de ceai verde

Ceaiul verde este una dintre cele mai populare băuturi și o opțiune relativ mai sănătoasă. Data viitoare când dorești să bei o ceașcă de ceai verde, ultimul lucru de care trebuie să-ți faci griji este gustul acestuia, deoarece aici sunt diferite tipuri de arome de ceai verde pe care le poți încerca în afară de ceaiul verde convențional:

Ceai verde marocan de mentă

Ceaiul verde marocan de mentă este bogat în arome răcoritoare. Are beneficii terapeutice incredibile și crește nivelului de energie, ridică starea de spirit și îmbunătățește digestia.

Ceai verde Tulsi

Busuiocul sfânt, cunoscut sub numele de Tulsi atunci când este infuzat cu ceaiul tău verde preferat, este un amestec încântător de aromă și sănătate. Ceaiul verde Tulsi a fost asociat cu întărirea imunității, creșterea rezistenței și reducerea stresului.

Ceai verde de mușețel

Ceaiul verde aromat cu flori de mușețel preparate în apă fierbinte este cea mai preferată combinație printre iubitorii de ceai verde. Se știe că efectul său calmant și proprietățile ușor sedative acționează ca un bun inductor de somn.

Ceai verde de iasomie

Ceaiul verde de iasomie este bogat în esența florii de iasomie. Este plin de antioxidanți care pot combate eficient activitatea radicalilor liberi. Cercetările sugerează că acest ceai verde ajută la vindecarea artritei, la ameliorarea stresului și la reglarea tensiunii arteriale.

Ceai verde de Himalaya

Conține frunze organice culese de la poalele munților Himalaya. Acest ceai verde servește ca un excelent detoxifiant și tratează oboseala. De asemenea, ajută la o digestie mai bună și reglează tensiunea arterială.

Ceai verde cu lămâie și miere

Ceaiul verde în combinație cu lămâie și miere este un răsfăț perfect pentru iubitorii de ceai verde. Acesta poate fi cu siguranță partenerul tău pentru a combate mai multe boli de sănătate.

Cunoașterea tuturor soiurilor de ceai verde și a diferitelor arome poate rezolva cu siguranță diverse îndoieli. Sunt oameni care nu prea iubesc gustul ceaiului verde și îl consumă pur și simplu de dragul beneficiilor pentru sănătate.

În mod clar, beneficiul cunoașterii tipurilor de ceai verde este că poți alege fără efort pe cel mai bun dintre acestea, în funcție de propriile preferințe de sănătate și aromă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *